Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Άρθρο - Τεχνική περιγραφή για τάπητα γηπέδου καλαθοσφαίρισης


Επίστρωση γηπέδου basket με ελαστικό συνθετικό τάπητα πάχους 1,8-2,0mm, απόχρωσης πρασίνου, κόκκινου ή καφέ ή συνδυασμού τους, πάνω σε υπάρχοντα ασφαλτοτάπητα εξωτερικών γηπέδων αθλοπαιδιών, σύμφωνα με την μελέτη και τις τεχνικές προδιαγραφές διάστρωσης του ελαστικού συνθετικού τάπητα. Κατά σειρά οι προβλεπόμενες εργασίες κατασκευής είναι οι εξής :

α) πρώτα γίνεται επιμελής καθαρισμός της ασφαλτικής επιφάνειας ώστε να απομακρυνθούν κάθε είδους ρύποι και ακαθαρσίες, όπως σκόνη, λάδια, κλπ.

β) στην συνέχεια πραγματοποιείται στοκάρισμα της ασφαλτικής επιφάνειας με εφαρμογή ειδικού μίγματος ασφαλτικού γαλακτώματος, αδρανούς, απαλλαγμένου από άργιλο, τσιμέντο, κλπ.

γ)  ξύσιμο της τελικής επιφάνειας ασφάλτου με ειδική ξύστρα και καθαρισμός της, ώστε να δημιουργηθεί επιφάνεια λεία και επίπεδη, κατάλληλη για την υποδοχή του ελαστικού τάπητα.

δ) διάστρωση χυτού συνθετικού τάπητα σε τρεις τουλάχιστον αλλεπάλληλες διασταυρούμενες στρώσεις με χρήση ειδικών ρακλετών, ώστε να επιτευχθεί τελικό πάχος 1,8-2,0mm και να προκύψει ομοιόμορφη επιφάνεια «ματ», αδρή και αντιολισθηρή.

ε)  γραμμογράφηση της τελικής επιφάνειας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, από χρώματα συμβατά με τον συνθετικό τάπητα και ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Δηλαδή υλικά και εργασία πλήρους και έντεχνης κατασκευής του συνθετικού τάπητα και της γραμμογράφησης σύμφωνα με την τεχνική προδιαγραφή διάστρωσης ελαστικού συνθετικού τάπητα και τις προδιαγραφές όλων των υλικών. 

Τιμή από ελεύθερο εμπόριο ανά μ2 : 24,60 Euro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου