Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Άρθρο - Τεχνική περιγραφή για φρεάτιο υδροσυλλογής τριών ανοιγμάτων

Φρεάτιο υδροσυλλογής 3 ανοιγμάτων

Γιά την πλήρη κατασκευή ενός φρεατίου υδροσυλλογής τύπου Α (3 ανοιγμάτων) περιλαμβανομένων όλων των υλίκών καί της εργασίας κατασκευής του, την προμήθεια και φθορά των ξυλοτύπων , την αξία των μικροϋλικών , τα σκυροδέματα Β225/300 χλγρ (C16/20) , Β160/300 χλγρ (C12/16) (για τον εγκιβωτισμό της εσχάρας και γιά την εξομαλυντική στρώση επί του πυθμένος ορύγματος πάχους 0.10 μ) , την χυτοσίδηρά εσχάρα μετά του πλαισίου βάρους 220 χλγρ, , το ειδικό χυτοσιδηρό μέτωπο βάρους 46 χλγρ , ή μέτωπο από χαλύβδινο προφίλ , τον απαιτούμενο σιδηρό οπλισμό ST I , το πλέγμα ST IV (T196) , τις εκσκαφές και τις φορτοεκφορτώσεις και μεταφορές των προϊόντων εκσκαφής και κάθε άλλη συναφή εργασία που δεν αναφέρεται λεπτομερώς , προβλέπεται όμως από την Τεχνική Μελέτη.

Τα φρεάτια υδροσυλλογής τύπου Α (3 ανοιγμάτων) , θα κατασκευασθούν σε όλες τις οδούς που αναγράφονται στην τεχνική περιγραφή της μελέτης. Στην τίμή του φρεατίου υδροσυλλογής περιλαμβάνεται η πλήρης κατασκευή , εκσκαφή και αποκατάσταση ορύγματος , προμήθεια σωλήνων και σωλήνωση καθώς και η σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό ομβρίων.



Η σύνδεση θα γίνει με σωληνωτούς αγωγούς (πρεσσαριστούς τσιμεντοσωλήνες) , εν ξηρώ ή εν ύδατίι, με μερίκό εγκιβωτισμό σε σκυρόδεμα Β160/300 χλγρ (C12/15) εγκαταστάσεων καί λοιπών στοίχείων όπως προβλέπονται στα σχέδια της υπηρεσίας. Τα φρεάτια υδροσυλλογής θα κατασκευασθούν σε θέσείς που θα ορίσεί η επίβλεψη , σε οποιοδήποτε συνολικό μήκος στους δρόμους που περιγράφονται στην Τεχνική Περιγραφή, οποιασδήποτε κατασκευαστικής δυσχέρειας καί σε οποίοδήποτε βάθος κάτω από το έδαφος , όπως προβλέπονται στην Τεχνική Μελέτη. Τα φρεάτια υδροσυλλογής τύπου Α3 (3 εσχαρών) , θα κατασκευασθούν σε θέσεις που θα ορίσει η επίβλεψη.

Οί συνδέσεις των φρεατίων υδροσυλλογής με τους κεντρικούς αγωγούς ομβρίων θα γίνουν από άοπλους πρεσσαριστούς τσιμεντοσωλήνες διατομής D :  0.40  για τα  φρεάτια τύπου Α3 . Η προμήθεια των σωλήνων βαραίνει τον ανάδοχο. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται επίσης εκτός όλων των αναφερομένων στους γενικούς όρους του Τιμολογίου και τα εξής :

1)     Η εκσκαφή του ορύγματος σύμφωνα με τα εγκεκρίμένα σχέδια σε κάθε φύσεως έδαφος συμπερίλαμβανομένου καί του καταρρέοντος , με οποίαδήποτε κυκλοφοριακή ή άλλη δυσχέρεια , δίαστάσεων ίκανών γία την έντεχνη καί ασφαλή εκτέλεση όλων των απαιτουμένων εργασιών κατασκευής του φρεατίου υδροσυλλογής καί βάθους όπως φαίνεταί στη σχετική Τεχνίκή Μελέτη. Η εκσκαφή θα εκτελείταί με οποίοδήποτε τρόπο , με μηχανήματα ή με εργατικά χέρια , σε ξηρό έδαφος ή μέσα στο νερό , μαζί με τίς απαίτούμενες δίαμορφώσεις των παρείών καί του πυθμένος του ορύγματος γία να επίτευχθεί η αναγκαία γία την εκτέλεση του ορύγματος (κατασκευή του φρεατίου υδροσυλλογής) δίατομή εκσκαφής καί οί προβλεπόμενες από τη μελέτη κλίσείς , μαζί με τίς αναγκαίες μίκρομεταφορές μέσα στο όρυγμα, τίς αναπετάσεις των προϊόντων εκσκαφής για αποθέσεις , επαναφορές και επιχώσεις του ορύγματος.

2)        Τα απαιτούμενα υλικά και εργατικά για την κατασκευή του φρεατίου υδροσυλλογής Α , δηλαδή υλικά και εργασία κατασκευής ξυλοτύπων και ζευκτών , συνδέσεως και αποσυνδέσεως αυτών , παρασκευής εγχύσεως και δονήσεως του σκυροδέματος.

3)        Τα απαιτούμενα υλικά και εργατικά για την αγορά , προσκόμιση , κατεργασία και τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού STI (S220) και πλέγματος Τ196, όπως προβλέπεται από τα εγκεκριμμένα σχέδια.

4)        Οι αντιστηρίξεις πρανών ή παρειών του ορύγματος

5)        Γενικά , κάθε είδους εργασίες και υλικά τα οποία δεν αναφέρονται πιο πάνω , αλλά είναι απαραίτητα για την ασφαλή και έντεχνη κατασκευή και κανονική λειτουργία του φρεατίου υδροσυλλογής και την αποκατάσταση της περιοχής στην προηγούμενη (πριν από την εκτέλεση των έργων) κατάσταση.

6)        Ολες γενικά οι δαπάνες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των δυσχερειών που προέρχονται από συναντούμενα κάτω από το έδαφος εμπόδια , δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας και άλλους οποιασδήποτε φύσεως άλλων δυσχερειών που μπορούν να συναντηθούν.

7)       Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες κατασκευής του φρεατίου υδροσυλλογής που προέρχονται από τη μείωση των αποδόσεων των μηχανικών μέσων και του εργατοτεχνικού προσωπικού , λόγω υπάρξεως των προαναφερομένων εμποδίων. Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες που θα προκύψουν από καθυστερήσεις άρσεως των εμποδίων από τους ΟΚΩ όταν τα εμπόδια συναντηθούν μέσα στη διατομή του στομίου υδροσυλλογής ακόμη δε και εκείνες που προκαλούνται από επιμήκυνση του χρόνου εκτελέσεως των έργων. Ακόμη περιλαμβάνονται και οι πρόσθετες δαπάνες λόγω νυκτερινής ή κατά τις Κυριακές και αργίες εργασίες , που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση τυχόν εμποδίων από πυκνή κυκλοφορία ή άλλες αιτίες.

8)        Πλήρης αποκατάσταση της τομής του ασφαλτικού οδοστρώματος που δημιουργήθηκε εξ' αιτίας της εκσκαφής του ορύγματος για την κατασκευή του φρεατίου υδροσυλλογής και σύνδεσής του με τον κεντρικό αγωγό.Στην εργασία αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος περιλαμβάνονται και οι εξής επι μέρους εργασίες :

α) Η πλήρωση του ορύγματος με θραυστό λατομείου της ΠΤΠ 0155 και η συμπίεση αυτού. Εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή βαρύνουν τον ανάδοχο και οι δαπάνες αγοράς , προσεγγίσεως , εκκρίψεως , διαστρώσεως του υλικού του ΠΤΠ0155 μέσα στο όρυγμα , καθώς και διαβροχής , μορφώσεως και συμπυκνώσεως του υλικού αυτού με τα κατάλληλα μηχανήματα.

β) Η κατασκευή ασφαλτικού τάπητα σε δύο όμοιες επάλληλες στρώσεις από ασφαλτικό σκυρόδεμα κλειστού τύπου της ΠΤΠ Α265 , σε πάχος 0.05 μ η κάθε μία (μετά τη συμπλήρωση και κυλίνδρωσή της). Στην περίπτωση αυτή , περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες εργασίες , καθώς και η αξία όλων των υλικών για την κατασκευή και διάστρωση του ασφαλτικού τάπητα , δηλαδή ο καθαρισμός της επιφάνειας της βάσεως μαζί με τυχόν αναγκαίο πικούνισμα ή προεπάλειψη με κατάλληλο ασφαλτικό διάλυμα ή γαλάκτωμα ασφάλτου σε ποσότητα 1 χγρ/μ2 καθώς και τυχόν αναγκαία συγκολλητική επάλειψη , η προμήθεια , μεταφορά και προσέγγιση επί τόπου της θέσεως χρησιμοποιήσεως του ασφατικού σκυροδέματος κλειστού τύπου της ΠΤΠ Α265 , η μόρφωση αυτού, και κυλίνδρωση μέχρι της οριστικής στερεοποιήσεως στην επιθυμητή στάθμη. Η αποκατάσταση του ασφαλτικού οδοστρώματος θα διενεργείται σε διαστάσεις ακόμη και μεγαλύτερες από τις διαστάσεις του ορύγματος του στομίου υδροσυλλογής όταν αυτό έχει φθαρεί από τα βαρειά μηχανήματα κατασκευής αυτού.

9)   Πλήρης αποκατάσταση τομής πεζοδρομίου από σκυρόδεμα , εάν αυτό εκσκαφεί για την ανακατασκευή του φρεατίου υδροσυλλογής , με άοπλο σκυρόδεμα , αναλογίας 300 χλγρ άοπλου τσιμέντου ποιότητας Β160 (C12/15)             , πάχους 0.15 μ Επίσης περιλαμβάνονται όλα τα υλικά για την παρασκευή του σκυροδέματος , η φορτοεκφόρτωση , η μεταφορά , η προσέγγιση επί τόπου της θέσεως χρησιμοποιήσεώς του , η έγχυση του σκυροδέματος , η συμπύκνωση με δονητή μάζης ή επιφανείας και η μόρφωση των επιφανειών με μυστρί.

10)       Άρση και επανατοποθέτηση κρασπεδορείθρων ή πλακών πεζοδρομίου οποιουδήποτε τύπου , εάν αυτά εκσκαφούν για την κατασκευή του φρεατίου υδροσυλλογής. Τα απεκατεστημένα κρασπεδόρειθρα και οι πλάκες των πεζοδρομίων θα είναι απόλυτα ιδίας κατασκευής και ποιότητας με τα προϋπάρχοντα. Επίσης περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά , η αξία των τυχόν
αντικαθιστάμενων πλακών και κρασπεδορείθρων , η αξία άρσεως αυτών , η αποσύνθεση του οδοστρώματος αυτών , ο καθαρισμός , τυχόν λάξευση και επανατοποθέτηση των πλακών και κασπεδορείθρων.

Γενικά οποιαδήποτε συμπληρωματική εργασία που θεωρείται αναγκαία για την έντεχνη και ασφαλή εκτέλεση του έργου, την εύρυθμη λειτουργία αυτού και την επαναφορά της περιοχής στην κατάσταση που βρισκόταν πριν να κατασκευαστεί το έργο. Στις ανωτέρω συμπληρωματικές εργασίες συμπεριλαμβάνονται η κοπή και εκκρίζωση δένδρων , οι αντιστηρίξεις στύλων ΔΕΗ , ΟΤΕ και κάθε άλλη εργασία που δεν κατονομάζεται αλλά είναι αναγκαία για την έντεχνη και ασφαλή κατασκευή του έργου και λειτουργία αυτού.
Γιά την πλήρη και έντεχνη κατασκευή ενός φρεατίου υδροσυλλογής τύπου Α3 (τριών ανοιγμάτων)

Ενδεικτική Τιμή Φρεατίου Α3

ΕΥΡΩ (Αριθμητικά): 1.250,00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου